В редовната си неделна молитва Ангел Господен папа Франциск даде

...
В редовната си неделна молитва Ангел Господен папа Франциск даде
Коментари Харесай

Папа Франциск: Отказът да се приемат мигранти е скандален и отвратителен

В постоянната си неделна молитва Ангел Господен папа Франциск даде като добър образец в историята избягването на нуклеарен спор преди 60 години, визирайки Карибската рецесия. Той канонизира двама светци - знаци на миграцията, като още веднъж изрази безапелационното си отношение си по този интернационален проблем в отбрана на търсещите леговище, съобщи БНР.

Папата напомни през днешния ден заплахата от нуклеарен спор преди 60 години: " Не можем да забравим заплахата от нуклеарна война, която тогава заплаши света. Тогава имаше спорове и огромно напрежение, само че беше определен мирният път ", съобщи Франциск.

Той обърна внимание и на проблемите с имигрантите. При канонизирането на Артемиде Дзати и Джовани Батиста Скалабрини, помагали на мигранти през целия си живот, папа Франциск акцентира, че " изключването на имигрантите е непоносимо, греховно и незаконно “, и разясни, че отводът за банкет " значи те да бъдат изпращани в лагери, където биват експлоатирани и продавани като плебеи ".

Папа Франциск изрази безпокойствие от разделянето на хората на положителни и неприятни и уточни, че предразсъдъците не би трябвало да са движещата страна в християнското общество.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР