В редакцията на Narod.bg постъпиха десетки сигнали от работодатели за

...
В редакцията на Narod.bg постъпиха десетки сигнали от работодатели за
Коментари Харесай

Скандал в Narod.bg: АЗ спря да плаща, тръгват съдебни дела! Министър Лазар Лазаров лъже за безработицата със стари данни

В редакцията на Narod.bg постъпиха десетки сигнали от работодатели за изцяло блокиралата Агенция по заетостта, която не работи повече от 14 дни. Недоволството на работодателите е подбудено от обстоятелството, че има закъснение в желаните от тях разрешителни за работа на задгранични жители, а това води до загуби на поети от тях поръчки.

Забавянето е от над един месец след законоустановеният период. От организацията под шапката на Министерството на труда и обществената политика   (МТСП ) на Лазар Лазаров неизвестно по какъв начин излизат единствено избрани компании с избрани медиатори. Сигнали в редакцията постъпват и за спрени заплащания към работодатели.

Неразплатени са пари за заплати, направени от работодателите, които следва да се възстановят от Агенция по заетостта, ръководена от калинката Полина Маринова. Там забавянето също е от над месец, като бюрата по труда са затрупани от преписки, само че заради липса на съответни указания няма по какъв начин да се свърши работа.

За да е цялостен екшънът източници на Narod.bg от службите към този момент са подали отчет към президентството за незаконната немарливост, която очевидно няма да бъде глобена от министър Лазар Лазаров, прочут с брокерските си качества.

Реклама

Явно зависимостта на министъра от някои външни кръгове, които към този момент са обект на следствие, както Narod.bg писа, и страхът му да не остане отвън борда на второто служебно държавно управление на Гълъб Донев, са го принудили да прикрива безобразията, считат осведомени.

Въпреки това издънките няма да бъдат заметени под килима – към този момент има заведени каузи поради забавените заплащания от Агенцията по заетостта, които ще доведат до неустойки за сметка на държавния бюджет.

След номинирането му още веднъж за министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров съобщи, че ниският % на безработица ще му е приоритет, само че услужливо не помни да спомене, че базата, на която пресмята въпросния %, е остарялото броене на популацията от 2011-а, съгласно което в България живеят над 7,4 милиона души.

Ако, обаче, приложи настоящия брой на популацията от 2021-а, което с близо милион по-малко от 2011 година – 6,5 млн., ще лъсне напълно друга картинка на безработицата. Докога ще поносим комисионните, операциите и некадърността на Лазар Лазаров зависи от президента Румен Радев, чийто рейтинг се срутва поради такива „ специалисти “, приключва сигналът до Narod.bg.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР