В речта на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп -

...
В речта на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп -
Коментари Харесай

"Гардиън": В речта на Тръмп беше обещано единство, но изпъкна разединението в САЩ

В речта на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила "За положението на съюза " беше дадено единение, само че в същото време тя направи по този начин, че да изпъкне разединението в Съединени американски щати, написа "Гардиън ", представен от Българска телеграфна агенция.

Изданието отбелязва, че речта е провокирала ръкоплясканията на републиканците и зле скрито пренебрежително отношение от страна на демократите.

Тръмп разгласи корав курс по въпросите на имиграцията и защитата, разяснява "Индипендънт ". Вестникът отбелязва, че в речта си американският президент е предизвестил, че ракетите на Северна Корея "много скоро " може да слагат Съединени американски щати под опасност.

Доналд Тръмп прикани за "новия американски миг " в опит да сплоти страната, написа "Дейли телеграф ".

Тръмп възприе подобен звук, че да завоюва поддръжката на Демократическата партия за своята политика в региона на инфраструктурата и имиграцията.

Речта, която беше една от най-знаковите, откогато той встъпи в служба, се въртеше към "изграждането на сигурна, мощна и горда Америка ".

Тръмп се нуждае от гласовете на демократите, с цел да си обезпечи финансиране за градежа на стена по границата с Мексико, както и за приемането на проект за развиване на инфраструктурата на стойност над 1 трилион $.

Речта беше произнесена след година, в която републиканците, без да се церемонят, прокараха без поддръжката на демократите в Сената най-голямата данъчна промяна от три десетилетия.

В своята тирада Тръмп опита да зададе спогодителен звук след една първа година на враждебност, написа "Вашингтон пост ".

Изданието отбелязва, че в изявлението си президентът на Съединени американски щати на процедура е стартирал програмата на Републиканската партия, както и че е имало много сериозен дисонанс сред помирителния му звук и от една страна войнствения фасон, с който се е характеризирало неговото ръководство като президент - и от друга очевидното напрежение сред републиканците и демократите в Конгреса.

В тирада, в която будеше учудване неналичието на каквито и да било нови политически ограничения, Тръмп още веднъж изрецитира това, което счита за свои най-големи достижения. Той показа стратегия, малко евентуално да бъде осъществена в Конгрес, който го чакат междинни избори наесен, отбелязва "Ню Йорк таймс ".

"Уолстрийт джърнъл " разяснява, че Тръмп е призовал в изявлението си за значими съглашения сред републиканци и демократи по тематиките за инфраструктурата и имиграцията, като в същото време е дал заден ход по обещанието на своя предходник пандизът в Гуантанамо да бъде закрит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР