В реалността България вече 15 години не може да намери

...
В реалността България вече 15 години не може да намери
Коментари Харесай

България поема към Евро 2020... и в Матрицата

В действителността България към този момент 15 години не може да откри място измежду най-хубавите футболни народи на Стария континент. Последното присъединяване на националния тим на европейско състезание беше в Португалия през 2004 година, а от този момент по време на летните шампионати на всеки четири години футболистите ни са най-обикновени ентусиасти.

Затова пък във виртуалния свят почитателите към този момент могат да бъдат играчи на топниво с помощта на все по-реалистичните компютърни игри и симулатори. А най-новата " електронна " самодейност на УЕФА ще даде късмет на българските геймъри напълно скоро да дебютират на публично европейско състезание под егидата на континенталната федерация.

Първото издание на е-шампионата на Европа ще се организира редом с същинското Евро `20 идващото лято и ще носи името UEFA eEURO 2020. Анонсът бе изработен в края на август от централата на УЕФА в Нион (Швейц), откъдето оповестиха, че предложения за присъединяване ще получат всички 55 страни членки. В края на предишния месец от БФС разпространиха публично известие, че набират " народен тим " за квалификациите, които ще стартират идния март.

" БФС има удоволствието да заяви на футболната общност, че България съобщи присъединяване за първото по рода си е-европейско състезание - UEFA eEURO 2020, а родните ентусиасти ще имат опция да съставляват страната си на финалите на гейминг шампионата - написаха от футболния съюз. - Състезанието е най-мащабният е-футбол план към днешна дата, а съперниците ще мерят сили само и единствено на новата игра на KONAMI eFootball PES 2020, отдадена на действителното европейско състезание идното лято. "

По-рано тази година японският колос в производството на видеоигри " Конами " завоюва войната с американския си съперник " Електроник Артс " (EA) и подписа контракт с УЕФА за извънредни права върху Евро `20. Това беше сериозен удар по упоритостите на ЕА да обезпечи цялостен монопол за своя флагман измежду футболните симулатори - FIFA, който естествено има правата за всички международни шампионати под егидата на ФИФА. Ето за какво е-европейското състезание ще се организира в Матрицата на eFootball Pro Evolution Soccer 2020 (PES 20).

" Нашите екипи преодоляха всички пречки, с цел да обезпечат най-важните и най-хубавите вероятни лицензи за компютърната игра PES 20 - увери Йонас Лигард, старши шеф по бранд мениджмънта и бизнес развиването на " Конами Диджитъл Ентъртейнмънт ". - Качеството на новата версия безспорно ще отговори на равнището на упованията, което се покачва всяка последваща година. Партньорството ни с УЕФА за европейското състезание през 2020 година е голяма победа както за нашата сплотена общественост, по този начин и за бъдещите нови консуматори, които търсят свежо наличие. "



От УЕФА подчертаха, че главният фокус на шампионата е " отборният детайл, който стои в сърцевината на футболната игра ", и заради тази причина всяка национална асоциация би трябвало да избере сред двама и четирима геймъри, които да съставляват страната. От БФС сложиха няколко елементарни условия пред претендентите да станат е-национали на България.

" Финалните сформира ще бъдат определени с онлайн шампионати сред ноември 2019 година и януари 2020 година, след което идва ред на европейските квалификации за класиране на финалния шампионат. Всеки геймър с навършени 16 години може да се записва на уеб страницата на шампионата - eEURO2020.com, като наложителните условия са да има копие от играта и да взе участие от името на родната си страна ", показаха от Българския футболен съюз.

След като бъдат образувани националните тимове на всяка страна членка, УЕФА ще разпредели 55-те участника в 10 квалификационни групи с формален чоп, който ще бъде изтеглен след Нова година. Пресявките би трябвало да се проведат сред март и май 2020 година, като регламентът планува всеки тим да изиграе по два онлайн мача против всеки от съперниците в своята група.

За финалния " физически " шампионат ще се класират 16 тима - спечелилите от десетте квалификационни групи и шестте най-хубави втори отбори. Те ще се съберат в Лондон за двудневна конкуренция на 9-10 юли 2020 година, в навечерието на мача за купата на същинското Евро `20. Първият в историята е-шампион на Европа ще получи парична награда, както и билети за финала на европейското състезание на ст. " Уембли " на 12 юли.

" Е-футболът се играе от десетки милиони хора из целия континент и ние сме същински щастливи да дадем на геймърите от нашите национални асоциации шанса да показват своите страни на най-голямата сцена - разяснява маркетинговият шеф на УЕФА Ги-Лоран Епщайн. - През последните няколко години следим великански растеж на известността на е-футбола и Евро `20 ще ни даде опция да се свържем с сегашни и нови почитатели на интернационалния футбол. "

Кой знае, може в последна сметка България да взе участие на европейското състезание не с един, а с два национални тима... Или най-малко с един, въпреки и виртуален.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР