В реализирания от община Добрич воден проект ще бъде включен

...
В реализирания от община Добрич воден проект ще бъде включен
Коментари Харесай

Заради избила стара канализация включват нов участък във водния проект в Добрич

В осъществения от община Добрич воден план ще бъде включен нов сектор, който от 17 декември основава проблеми. Това разгласи зам.-кметът по устройство на територията арх. Боян Коларов на брифинг с присъединяване на новия шеф на ВиК Саркиз Караджиян и ръководителя на водния план инж. Живко Неделев. От края на предходната година къщите по ул. „ Димитър Списаревски “ се наводняват от избилата канализация. Арх. Коларов посочи, че казусът не е обвързван с водния план, а се дължи на амортизирана канализация за отпадни и дъждовни води. Управителят на водното сдружение също удостовери, че „ тръбите са съвсем изядени и канализационната вода тече “.
Промяната няма да се отрази на крайния период на привършване на ЛОТ 1, който писмено би трябвало да приключи през април 2020 година, посочи арх. Коларов. Няма да се промени и крайната цена на плана, а активността ще се побере в границите на непредвидените разноски.
Около 200 метра е дължината на проблематичното трасе и началото му е от ул. „ Цар Петър “, минава под бул. „ Добруджа “ и на кръстовището с ул. „ Хан Тервел “ се влива в колектора в стръмната част на ул. „ Димитър Списаревски “. След включване на сектора в ЛОТ 1, той ще бъде изпълнен предпочитано, защото зародилата повреда пречи за осъществяването на другите действия по плана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР