В размер на над 6.2 млн. лв. е изплатената икономическа

...
В размер на над 6.2 млн. лв. е изплатената икономическа
Коментари Харесай

Над 6.2 млн. лв. помощи получи Хасковска област в пандемията...

В размер на над 6.2 млн. лева е изплатената икономическа помощ по главните ограничения поради пандемията в Хасковска област за м.г. Парите са по ограниченията за ликвидната поддръжка за засегнатите компании, за междинни предприятия, както и изключително финансиране за обществени грижи – топъл обяд, патронажа грижа и сходни, дотации за туристически и транспортни компании.Това демонстрира разбор на ИПИ, в който се прецизира, че не са обхванати всички ограничения поради неналичието на задоволително информация.

По време на почналата в началото на м.г. рецесия, провокирана от пандемията, бяха подхванати редица ограничения за поддръжка на бизнеса – от схемите за субсидиране на заетостта, през преференциални заеми до директна ликвидна поддръжка за компании, наранени от ограничаващи ограничения. Част от средствата са от европейските фондове. Така компании получиха помощ, тъй като не работят или активността им е на повърхностен потенциал, освободени служащи също получиха средсва, трети разчитаха на топъл обяд и други обществена поддръжка в изолацията.

В Община Хасково получената сума е над 3.3 млн. лева, в Димитровград над 1.1 млн. лева, демонстрират данните. Очаквано най- дребна е в Маджарово, където сумата е едвам 19 400 лева

Любопитни са данните за помощта, която се пада на човек от популацията. Средната за региона е 19.5 лева Най- огромна е в Хасково и Свиленград, надлежно 39 и 35 лева на човек. Следват Минерални бани и Димитровград – надлежно с 30 и 26 лева на човек. По 10 лева се падат в Симеоновград и Маджарово. Най- малко са в Стамболово и Любимец – 8 и 9 лева на човек. Последните две са измежду 106-те общини в страната с поддръжка от под 10 лева на човек. В 36 общини в страната на човек се падат по над 50 лева, се показва още в нализа. Големите разлики в сумите са поради другите стопански профили в обособените райони на страната, а и в региона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР