„В разговорите с България има документ, който Република Северна Македония

...
„В разговорите с България има документ, който Република Северна Македония
Коментари Харесай

В Северна Македония очакват в събота Кирил Петков с проект за споразумение

„ В диалозите с България има документ, който Република Северна Македония е подготвена да одобри, само че до момента в който от България не бъде получен допустим и за нея отговор, няма предпоставки да бъдат осведомени депутатите и обществеността в Република Северна Македония. “ Това сподели през днешния ден на конференция министърът на външните работи Буяр Османи, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му съществуват десетки нон пейпъри и оферти в договарянията.

„ Ще повторя оценката - има прогрес в мисленето по какъв начин да се преодолее този проблем, само че не мога да кажа, че има един документ, който е в цялостно единодушие с българското държавно управление, с цел да мога да осведомявам неотложно депутатите, да споделя документа и да осведомявам обществеността “, сподели Османи.

Думите на Османи идват в навечерието на визитата на вицепрезидента Илияна Йотова, премиера Кирил Петков, някогашния външен министър Екатерина Захариева (ГЕРБ) и водача на " Възраждане " Костадин Костадинов. Те би трябвало да дойдат в Битоля в събота (16 април). Делегацията ще участва на откриването на културен клуб на Сдружение " Ванчо Михайлов " в Битоля. След това се чака Йотова и Захариева, както и Костадинов, да заминат за Охрид.

Съобщението на Буяр Османи за " подготвен документ ", който единствено чака единодушието на българската страна е смущаващо, тъй като подобен документ не е представян нито пред Народното събрание или е бил показан от Министерски съвет.

Всичко това още повече ускорява подозренията, че министър председателят Кирил Петков е поел някакви задължения, които се държат на мрачно от обществеността и държавните органи на страната.

Припомняме, че преди седмица водачът на „ Ива подобен народ” Слави Трифонов разкри, че министър председателят Кирил Петков се пробва да заобиколи съдружното съглашение и да смъкна ветото на България към районен съд Македония без всевъзможни условия.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР