В разговор след церемонията посланик Милков е откроил сложните предизвикателства,

...
В разговор след церемонията посланик Милков е откроил сложните предизвикателства,
Коментари Харесай

Назначиха Николай Милков като постоянен представител на България в НАТО


В диалог след церемонията дипломат Милков е откроил комплицираните провокации, пред които е изправен Северноатлантическият съюз. Той е декларирал, че съдружниците следва да работят за усилване на единството и за увеличение на качествата за защита. 

Повече от всеки различен път Европейски Съюз и НАТО реализират синергия, за което доказателство е и съвпадението и взаимното допълнение на стратегическите документи на двете организации - новата Стратегическа идея и Стратегическия компас, добави той.

Със свое решение от 31 март т.г. служебното държавно управление предложи на президента да издаде декрет, с който да назначи Николай Милков за непрекъснат представител на България в Северноатлантическия съвет към Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО), със седалище в Брюксел, Белгия. Милков зае поста след декрет на президента Румен Радев, публикуван на 27 април.

В края на април Николай Милков съобщи подготвеност да замине като представител на страната ни в НАТО в границите на седмица, откакто президентът вземе решение за това. Преди това Милков заемаше поста длъжностен министър на външните работи и бе освободен от служба с президентски декрет на 3 май. След него поста зае Иван Кондов, който е дълготраен чиновник на разнообразни позиции в Министерство на външните работи. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР