В разгара на есеннта все още имаме шанс да уловим

...
В разгара на есеннта все още имаме шанс да уловим
Коментари Харесай

Идеалната екопътека за есенна разходка в Родопите СНИМКИ

В разгара на есеннта към момента имаме късмет да осезаем последните слънчеви лъчи. Красивите горски пейзажи присъщи за сезона несъмнено си костват да бъдат посетени.

Една от най-подходящите за интервала дестинация е " Каньонът на водопадите " в Родопите. Някои от вас несъмнено са чували за екопътеката, а други са я посещавали, само че няма да сбъркате, в случай че се насочите натам.





Като за началот би трябвало да стигнете до Смолян. От там към този момент поемате в посока село Мугла. Малко след Смолян, при остарял бетонов възел, би трябвало да се отклоните вдясно по стеснен път с неприятен асфалт. Табели ще ви насочват към екопътеката. Може да продължите още малко по този път до незначителен паркинг.

Пътеката е доста добре построена и обозначена и е идеална за разходка през уикенда.

Още в самото начало ще се захласнете по каменно мостче. Можем да го прекосите и от другата страна да слезем до реката, само че пътят ни не е по него, както ще забележите.

Продължаваме напред по каменистата пътека. Тя се вие дружно с коритото на Еленска река в резерват „ Сосковчето “. На няколко места минаваме ту отляво, ту отдясно по дървени мостчета. Настилката се мени непрекъснато.



Постепенно започваме да набираме височина в екопътеката и пред нас се появяват и първите по-големи водоскоци, последвани и от първите водопади. Към края стартира и нанагорнище, а когато се обърнете надолу, гледката е зашеметяваща.

Краят на екопътеката предлага удивително красива панорама от горната страна към целия каньон, дружно с град Смолян в далечината.

Снимки: Десислава Топалова



 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР