В разгара на битката сме. Имахме впечатляващи успехи и преминахме

...
В разгара на битката сме. Имахме впечатляващи успехи и преминахме
Коментари Харесай

Нетаняху: В разгара на битката сме, преминахме покрайнините на Газа

" В разгара на борбата сме. Имахме впечатляващи триумфи и преминахме покрайнините на град Газа. Напредваме ", сподели Нетаняху в изказване, оповестено от канцеларията му и представено от Българска телеграфна агенция.

В изказването не се показват повече детайлности.

Премиерът също по този начин сподели пред публицисти, че държавното управление не е взело решение за прехвърлянето на гориво в Газа, макар че оказва помощ със наложителната филантропична помощ като храната, горивото и водата.

" Не сме взели решение за трансфер на гориво. Не съм видял каквото и да било предписание (за това) и военновременният кабинет не е упълномощил каквото и да било решение ", съобщи той пред репортерите.

Междувременно началникът на въоръжените сили на Израел алармира за подготвеност да бъде разхлабено военновременното ембарго за внасяне на гориво в линията Газа и сподели, че в случай че то се изчерпи в лечебните заведения там, те биха могли да бъдат снабдени под наблюдаване, съобщи Ройтерс.

След изненадващата офанзива на " Хамас " през границата от 7 октомври Израел обсади Газа и предприе контраатака. Той позволи филантропична помощ, само че изключи вноса на горива в анклава, базирайки се на нуждата да се спрат генераторите на електричество на " Хамас ", показва Ройтерс.

Болниците в палестинския анклав все по-често алармират, че личните им ресурси за генериране на електричество понижават, прибавя Българска телеграфна агенция.

" Отбележете, че в продължение на към този момент повече от седмица те ни споделят, че " на следващия ден горивото в лечебните заведения ще свърши ". Досега то не е свършило ", съобщи по малкия екран генерал-лейтенант Херци Халеви в отговор на репортерско питане.

" Ние ще следим по кое време ще настъпи този ден. Към лечебните заведения, под наблюдаване, ще бъде трансферирано гориво. Ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че то няма да доближи до инфраструктура на " Хамас ", че то няма да служи за военни цели, а за същинските потребности за лекуване на болните ", добави той.

Халеви също по този начин даде сигнал, че Израел е подготвен да ескалира войната, в това число против съдружниците на " Хамас " в Ливан и другаде в района и сподели, че израелските Военновъздушни сили сега употребяват по-малко от половината си благоприятни условия.

Той изрази благодарност за поддръжката от страна на Съединени американски щати, които изпратиха военноморски подкрепления в района.

" Това партньорство е значимо. То може да обгръща въпроси като разговори и шерване на разследваща информация, и може да доближава и надалеч оттатък това ", сподели Халеви, без да дава повече детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР