В разбилия се в Гърция украински самолет Ан-12 е имало

...
В разбилия се в Гърция украински самолет Ан-12 е имало
Коментари Харесай

Разбилият се украински самолет е карал сръбска военна продукция за Бангладеш

В разрушилия се в Гърция украински аероплан Ан-12 е имало 11,5 тона " отбранителна продукция " от Сърбия, самолетът е пътувал за Бангладеш, заяви сръбският министър на защитата Небойша Стефанович.

" Самолетът, който се разруши през нощта в Гърция, Ан-12, превозваше 11,5 тона артикули на нашата отбранителна индустрия за Бангладеш. За страдание всичките осем членове на екипажа починаха ", сподели той на брифинг, представен от Агенция Франс Прес.

Според организацията екипажът е изхвърчал от сръбския град Ниш в 20:40 в събота, на борда са били продуктите на компанията „ Валир”. Самолетът е бил благосъстоятелност на украинската компания Meridian LTD.

" Купувачът беше Министерството на защитата на Бангладеш, изцяло оторизиран краен консуматор и легален покупател. Маршрутът беше от Ниш, механически кацания в Аман, Рияд, Ахмедабад, крайната точка бе Дака. Полетът имаше всички нужни документи и позволение “, сподели сръбският министър.

Както беше обявено по-рано, преди злополуката водачът заяви за щета на мотора и получи позволение за спешно кацане на летището в Кавала. Според очевидци горящият аероплан се е разрушил в царевична равнища сред селата Антифилипи и Палеохори в региона на Елефтеруполи, на няколко километра от летището в Кавала. По-късно в мрежата се появи видеозапис, сниман с дрон от мястото на злополуката. Вижда се, че самолетът се е разрушил на дребни фрагменти.

Информацията беше публично доказана от украинското министерство на външните работи, както и от Meridian.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР