В районите на питейните и увеселителните заведения по време на

...
В районите на питейните и увеселителните заведения по време на
Коментари Харесай

Какви мерки предприема МВР за осигуряване на сигурността около 8 декември?

В регионите на питейните и увеселителните заведения по време на студентския празник на 8 декември ще има засилено полицейско наличие. Ще бъдат проверявани всеобщо водачи за шофиране след приложимост на алкохол или наркотични субстанции. Това заяви на брифинг през днешния ден комисар Пламен Колев, зам.-началник " Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи.

Приведени са в популярност всички обекти, в които ще се правят мероприятия във връзка празника - заведения за хранене, хижи, клубове и нощни заведения, изясни той. Спрямо лицата, които ги стопанисват, са подхванати предварителни административни ограничения за основаване организация и недопускане на закононарушения и жестоко нарушение на публичния ред в самите обекти, добави още той.

Направени са срещи и с частни охранителни филми и са разисквани методите за бърза връзка сред полицията и представителите на такива компании.

Органите за пожарна сигурност и отбрана на популацията са направили инспекции в обектите, свързани с честването на студентския празник на 8 декември и разпоредбите и нормите за пожарна сигурност, сподели основен контрольор Йото Василев от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Извършени са инспекции в над 500 обекта.

Особено сериозни са дните за пътешестване и тръгване от местата за празнуване, уточни комисар Мария Ботева от основна дирекция " Национална полиция ". Ще се следят дните от петък до неделя.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР