В района на Париж са разположени хиляди допълнителни служители на

...
В района на Париж са разположени хиляди допълнителни служители на
Коментари Харесай

Допълнителни полицейски сили са разположени в Париж

В региона на Париж са ситуирани хиляди спомагателни чиновници на силите за сигурност , откакто във вторник полицията простреля 17-годишен водач в Нантер по време на пътна инспекция.

Това заяви Би Би Си.

Тийнейджърът, наименуван Нахел М, е бил прострелян от упор, до момента в който е карал и скоро по-късно е аварирал.

Протести по отношение на убийството обгърнаха района на Париж през нощта и има опасения за втора нощ на принуждение.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че стрелбата е " непростима ".

Коментарите на президента обаче провокираха гневна реакция от страна на полицейските профсъюзи, които го упрекнаха, че бърза да съди забърканите служители на реда.

Полицейският синдикат " Алианс " прикани те да бъдат считани за почтени, до момента в който не бъдат приети за отговорни, а конкурентният полицейски синдикат Unité SGP също приказва за политически намеси, които предизвикват " антиполицейската ненавист " .

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин съобщи, че ще предприеме правни дейности против друга група - France Police, откакто тя разгласява това, което той назова " недопустим и позорен " туит, опитващ се да оправдае убийството на младежа.

Премиерът Елизабет Борн също се намеси, като съобщи, че намесата на полицията " явно не е била в сходство с разпоредбите ".

Видеозапис на случая в обществените медии демонстрира по какъв начин служител на реда насочва револвер към водача на автомобила, преди да се чуе изстрел и по-късно автомобилът да спре .

Тийнейджърът умира от огнестрелни рани в гърдите, макар помощта на службите за незабавна помощ.
 Безредици в Париж, откакто полицията простреля младеж
Безредици в Париж, откакто полицията простреля младеж

Той не е спрял на сигнал за полицейска инспекция

Полицаят, упрекнат в убийството му, който съобщи, че е стрелял, тъй като е почувствал, че животът му е в заплаха, е арестуван по обвиняване в неволно ликвидиране.

След стрелбата във вторник вечерта в Нантер, западно от Париж, последваха серия от митинги. Около 31 души бяха задържани след безредиците.

Запалени са коли и кофи за отпадък, а автобусните спирки са разрушени. Фойерверки са изстреляни и наоколо до полицейския сектор. Полицията за битка с безредиците употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращите, някои от които бяха издигнали барикади .

Нахел е вторият човек, който тази година във Франция е погубен при полицейска пукотевица по време на прекъсване на придвижване. Миналата година по този метод са починали рекордните 13 души.

Според френските медии в началото полицията е предположила, че младежът е подкарал колата си към тях с желанието да ги нарани.

Но на фрагменти, оповестени в интернет и тествани от осведомителна организация Агенция Франс Прес, се вижда по какъв начин служител на реда насочва оръжието си към водача през прозореца му и като че ли стреля от упор, до момента в който той се пробва да потегли.

Агенцията оповестява също по този начин, че на видеото се чува човек, който споделя: " Ще бъдеш убит в главата ", само че не е ясно кой го споделя.

По време на стрелбата в автомобила са се намирали още двама души. Единият е избягал, а другият, също малолетен, е задържан и арестуван от полицията .

Протестиращи, въоръжени с фойерверки, влязоха в конфликти с полицията за битка с безредиците в предградие на Париж миналата нощ, откакто 17-годишен юноша беше убит от полицията по време на инспекция на пътя и прокуратурата стартира следствие за ликвидиране , предава Ройтерс.

Трийсет и един души бяха задържани при конфликтите, при които бяха изгорени 40 коли, най-вече в Нантер, парижкото предградие, откъдето е жертвата, сподели вътрешният министър Жералд Дарманин в сряда.

През 2022 година рекордните 13 души са били убити при сходни условия, спрямо трима през 2021 година и двама през 2020 година, съгласно данни на Ройтерс, които демонстрират, че болшинството от жертвите са чернокожи или от арабски генезис.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР