В района на остров Вардим, са открити 3 броя лави

...
В района на остров Вардим, са открити 3 броя лави
Коментари Харесай

Служители на ИАРА откриха бракониерски такъми в Дунава

В региона на остров Вардим, са открити 3 броя лави кърмаци с по 60 куки за улов на есетрова риба и немаркирана хрилна мрежа

Служители на " Рибарство и надзор " във Велико Търново и Русе направиха рутинна инспекция по вода на река Дунав.

При инспекцията, в региона на островВардим, са открити 3 броя лавикърмаци с по 60 куки за улов на есетрова риба и немаркирана хрилна мрежа. Бракониерските принадлежности са конфискувани и ще бъдат унищожени.

От Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) оповестиха и за масирани инспекции на инспектори от бранш " Рибарство и надзор " в Сливен и Стара Загора. Те са направили наблюдения в акваторията на язовирите " Жребчево и " Розов бунар " през последните дни.

От язовир " Жребчево " са открити и извадени общо 520 метра мрежи вид " сетка " с 38 кг риба от типа шаран и платика в тях. Мрежите са конфискувани и ориентирани за заличаване, а рибата е освободена и върната във водата.

При обход на язовир " Розов бунар ", топъл канал до Топлоелектрическа централа " Марица изток-1 " и леден канал - село Обручище, са тествани 81 фенове рибари. Не са открити нарушавания. При последвала инспекция обаче в язовира са видяни двама души, извършващи любителски лов на риба от лодка, на които са формирани 4 акта за нарушавания - за уловено количество риба, по-голямо от избраното в наредбите на Закона за риболовство и аквакултури.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР