В района на Мечата дупка до плажа Корал се подготвя

...
В района на Мечата дупка до плажа Корал се подготвя
Коментари Харесай

Бетономорие. Част поредна: Багери и тежка техника на метри от морето край Лозенец

В региона на " Мечата дупка " до плажа " Корал " се приготвя терен за строителство. От община Царево сега правят инспекция по сигнал на Организацията за протекция на българските жители.

Този проблем изниква в подтекста на един напълно неотдавнашен скандал още веднъж по родното Черноморие - багерите на пл. “Смокиня”. Граждани алармираха, че дюните са били изравнени, а концесионерът отхвърли да има нещо нелегално. По случая се задействаха и контролните органи като Бургаската прокуратура се самосезира и разпореди инспекции.

Сега става дума за пл. “Мечата дупка” в с. Лозенец. Според информация на деятелите от “Да запазим Корал” на 10 метра от брега на морето на имот от близо 700 кв.м. ще изникне вила с гараж, която разполага с всички нужни по закон документи. Има строително позволение, което е влезнало в действие преди дни - на 14 април, издадено от община Царево.

“В зона А, където попада градежа, разрешените съгласно ЗУЧК компактност на застрояване е до 20%, а интензивността на застрояване е до 0.5. В това строително позволение, плътността на застрояване е 40.97% и интензивността на застрояване е 0.74! Как става тъкмо това?

В момента изкопа е бездънен 5 метра и към 20 м дълъг. Вероятно там ще има партерен етаж ( " гараж " ), а нагоре - " къщички за птици ".

По време на нашата инспекция на 18 април, на този градеж липсваше каквато и да е осведомителна табела и така нататък

Как по този начин всички тези документи са уредени в общината и близките и институции е въпрос, на който доста хора знаят чудесно отговора. Включително и проверяващите органи. И какъв брой сходни документи има издадени?”, пишат още от “Да запазим Корал”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР