В район „Северен“ в Пловдив се проведе работна среща с

...
В район „Северен“ в Пловдив се проведе работна среща с
Коментари Харесай

Работна среща за превенция на полови болести в Пловдив

В регион „ Северен “ в Пловдив се организира работна среща с управленията на образователните заведения и доктор Боян Костов, Управител на „ Център за кожно-венерически болести – Пловдив”.

Кметът на региона, инж. Ральо Ралев, насочи вниманието на присъстващите, че по този начин се слага началото на осъществяването на Решение № 191, взето с Протокол №10 от 08.06.2017 година от Общински съвет – Пловдив. То обвързва просветните и здравните институции в града с Програма за предварителна защита на полово излъчени инфекции и ХИВ.

Д-р Костов даде информация на присъстващите за тревожното нарастване на този вид болести, като акцентира на обстоятелството, че макар напъните на международната общност броят на хората, живеещи с ХИВ, наброява над 36 млн., а 1,2 млн са умрелите от обвързваните със СПИН болести.

Той изясни и това, че обезпокоително пораства броят на болесттите от сифилис и папилома-вирус инфекциите, като означи, че лекуването на някои от тях трае доста дълго, от време на време година, а и е тестване за болния заради самата си същина. Ето за какво всяко подценяване на заплахата от заболявания, излъчени по сексуален път, както и ширещото се неведение по тези въпроси измежду младите, е източник на рискови за здравето и самочувствието последствия.

Педагозите конкретизираха заплахите и с обстоятелството, че не са малко случаите, когато младите неразумно опитват при започване на половата си интензивност, което е спомагателен значителен риск за здравето им.

На срещата бяха разисквани съответни въпроси от страна на образователните заведения за организацията на бъдещите диалози и презентации с учениците. Уточни се целесъобразното групиране на слушателите по възраст, тъй че да бъде обезпечена допустимо най-широка публика за бъдещите срещи и превантивният резултат от тях да е предстоящият.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР