В ръщането на учениците в клас ще бъде обявено поне

...
В ръщането на учениците в клас ще бъде обявено поне
Коментари Харесай

Как работи един от COVID тестовете за деца

В ръщането на учениците в клас ще бъде оповестено най-малко два дни авансово, оповестиха от просветителното министерство. Преди да посочат съответна дата за присъствено образование, здравните управляващи би трябвало да дефинират теста, който ще се ползва на децата.

Как наподобява един от тестванията, които покриват критериите на просветителното министерство и какъв брой правдиво е проучването?

Лекари и вносители на медицински произведения са безапелационни ,

че тестванията за деца са изцяло щадящи и са с над 95 % сензитивност. Специалисти съпоставят успеваемостта им с тази на антигенните проби. Експерти споделят, че този тип тестване се ползва освен на деца, само че и за всеобщо тестване на огромни групи хора, осведомят от.

Епруветка, резервоар и тест касета .

Така наподобява един от утвърдените разновидности за тестване на деца у нас. От компанията вносител твърдят, че процедурата лишава няколко минути и показват.

"Епруветката се дава на детето, което надлежно отделя слюнка в контейнера до достигането на маркерна линия ", изяснява доктор Михаела Бонева.

След като е събрано задоволително количество, се минава към стъпка 2 – накапват се три капчици. След 10 минути има и резултат. Всеки един тест, при който няма контролна линия се смята за недействителен.

А съгласно лекари това е най-хубавият вид за всеобщо тестване на деца.

PCR пробата остава най-категоричният способ за диaгностика, споделят експерти, само че успеваемостта на тези проби също е задоволително висока.

" Имаше доста проучвания, които демонстрираха, че слюнката

също е благонадежден източник на вируса, когато има болест ", изясни проф. Ива Христова.

Подобен вид тестване се ползва от дълго време в доста западноевропейски страни, настояват експерти и са уверени, че това е най-подходящият метод децата още веднъж да се върнат в учебно заведение.

Повече вижте във видеото.

По тематиката


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР