В ранните часове на вторник, 31 октомври, полицията в Шверин,

...
В ранните часове на вторник, 31 октомври, полицията в Шверин,
Коментари Харесай

Германия мина на косъм от нов кървав атентат

В ранните часове на вторник, 31 октомври, полицията в Шверин, столица на провинция Мекленбург-Предна Померания, арестува 19-годишен жител на Сирия, обвинен в планирането на „ съществено подривно принуждение “ с ислямистки декор.

Благодарение на дейностите на спецчастите на полицията и Федералната престъпна работа в Германия е предотвратено осъществяването на „ огромна терористична офанзива “.

Това увери министърът на вътрешните работи на Федерална Република Германия Томас де Мазиер, представен от телевизионният канал N-tv. „ От това, което знаем, карцерът е осъществен в точното време: задоволително късно, с цел да бъде подсигурено събирането на доказателства, и в това време задоволително рано, с цел да се понижи рискът от опасността ", акцентира немският министър.

Опасността от осъществяването на терористичен атентат в Германия остава висока, увери немският християндемократ.

Съгласно публикуваната по-рано информация, сириецът е подготвял терористично нахлуване с експлозив. Разследването е посочило, че през месец юли тази младият сириец с букви Я.А. е почнал да се доставя с материали за изработката на взривно устройство, с което да извърши нахлуване, което да докара до допустимо по-голям брой жертви.

Остава неразбираемо дали сириецът е имал набелязана цел за осъществяването на офанзивата, прецизира " Фокус ".
тагове германия косъм атентат
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР