В ранните часове на понеделник президентът Реджеп Тайип Ердоган призна,

...
В ранните часове на понеделник президентът Реджеп Тайип Ердоган призна,
Коментари Харесай

Ердоган призна загуба: Демокрацията победи

В ранните часове на понеделник президентът Реджеп Тайип Ердоган призна, че неговата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) е изгубила турските общински избори , а главната опозиционна Републиканска национална партия (РНП) е взела превес.

Ердоган дефинира резултата от изборите като основен миг, а не като проваляне , като акцентира, че демокрацията и националната воля са същинските спечелили, без значение от резултатите.

Той похвали турския народ за това, че е предал посланията си на политиците посредством урните , като акцентира, че победител на изборите е самата Турция и нейната народна власт , за която мнозина са платили висока цена.

Резултатите ще бъдат оценени, ще го създадем самокритично и обективно, призна турският президент.

При преброени 76,92% от бюлетините Републиканска национална партия води с 37,15% от гласовете, като изпреварва Партията на справедливостта и развиването, която получава 36,12%.
 Опозицията взе и столицата Анкара
Опозицията взе и столицата Анкара

Избирателите изпратиха явен сигнал до Ердоган

Загубата бележи забележителна смяна в турската политика, така като  опозицията реализира победи в основни градове, в това число Истанбул и Анкара , което отразява изменящите се настроения на гласоподавателите и търсенето на смяна.

" Сабах ": Опозицията на Ердоган допира успеха в Истанбул

Финансовото сърце на Турция заложи на настоящия кмет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР