В ранните часове на деня Бургас беше потресен от трагично

...
В ранните часове на деня Бургас беше потресен от трагично
Коментари Харесай

Жестоко убитата от сина си жена в Бургас: Дългогодишен преподавал по български език

В ранните часове на деня Бургас беше покъртен от трагично събитие. Жертва на жестокото закононарушение е една от уважаваните учителки в града – Рада Гешева, дълготраен учител по български език и литература .

, който й е нанесъл 40 удара с нож. След нападението, 24-годишният Георги Генджов се е обадил на незабавния телефон 112. Въпреки бързата реакция, майка му е умряла от раните си по пътя за болничното заведение.

Георги Генджов е бил задържан за период от 24 часа. Има данни, че той е имал проблеми с опиати и признаци, сочещи към параноидна шизофрения . Предстоят серия от експертизи, в това число психическа, с цел да се откри менталното му здраве.

Рада Гешева е описвана като същински будител и притежател на голям брой награди, която е възпитала генерации бургазлии в любовта към езика и литературата. Нейната гибел е голяма загуба за просветителната общественост и града като цяло.

Обществото, възпитаници и сътрудниците на Гешева показаха своето надълбоко огорчение . Много хора споделят своите мемоари и почитание към нейната работа и персона, като акцентират нейното въздействие върху локалното обучение и просвета.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР