В рамките на заключително събитие на 22 декември 2021г. бе

...
В рамките на заключително събитие на 22 декември 2021г. бе
Коментари Харесай

Обновената сграда на ул.Преслав4 ще предоставя информационни услуги за развитие на туризма

В рамките на заключително събитие на 22 декември 2021г. бе показана реновирана офис постройка на ул. “Преслав “ 4 в региона на гаровия площад в историческата част на гр. Варна. С това бе маркиран и финалът на сполучливо осъществявания план GreeTHiS – Зеленият туризъм и историческото завещание – като причина за развиването на Черноморския басейн “ и финансиран в границите на стратегия " Черноморски басейн 2014-2020 “. Присъстваха локални жители и представители локалната общественост, туристическия браш, маркетингови, строителни и ICT компании, както и представители на компанията реализатор на обекта. На гостите бяха публично показани и главните артикули и цифрови приложения, създадени в границите на GreeTHiS и налични в онлайн пространството:

Черноморски Технически Онлайн Каталог на бизнесмени, производители и снабдители на артикули и услуги в областта на строителстово, инженеринга, осведомителните и информационните технологии

Виртуален гид на културно-исторически  обекти, зелении и предпазени територии в 6-те Черноморски страни – България, Гърция, Грузия, Република Молдова, Румъния и Украйна

Предпроектни изследвания и енергийни одити на културно-исторически здания с наставление на ограничения за енергийна успеваемост.

В рамките на последните 2 години бяха готови и съгласувателни процедури с НИНКН, община Варна и Областна администрация – Варна (собственик на сградата), бе създаден капиталов план за възобновяване на постройката, която е недвижима културна полезност, а точно: замяна на прозорци, ремонт на покрива, инсталиране на хибридна термо помпа и система за отопление, замяна на вътрешното осветяване, направена цялостна графична текстова и фото-документация, която да подсигурява акуратната реституция на фасадата, в сходство с нормативните условия за реновиране на здания – монументи на културата.

Проект GreeTHiS се извърши в интервала октомври 2018 – декември 2021г. с присъединяване на 6 черноморски организации. Общата стойност на плана е 1 105,080.96 Евро, като 92% е приноса по Европейския инструмент за съседство, а 8% е национално съфинансиране от участващите страни. Асоциация на Българските Черноморски Общини е водещ сътрудник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР