В рамките на специална правителствена програма от началото на тази

...
В рамките на специална правителствена програма от началото на тази
Коментари Харесай

В Израел продават 15 000 жилища на занижени цени

В рамките на специфична държавна стратегия от началото на тази 15 000 жилища в Израел ще бъдат продадени на преференциални цени. Целта е да се помогне на хората, които желаят да си купят първо жилище. На фона на стабилизиране на цените в жилищния сегмент, появяването на сходна стратегия е лишена от на практика смисъл, разясняват анализатори. „ Смятам, че акцентът би трябвало да е върху парцелите, които ще бъдат приключени в околните 4-5 години. Очаквам въпросната стратегия да се отнася за парцели, които са ситуирани в периферните, малко мечтани от купувачите райони, а в това време към централните елементи, където търсенето е по-голямо дефицитът ще продължи”, разяснява Елиав бен Шимон, шеф на Асоциацията на израелските строители.

Недостигът на жилища и високите цени от дълго време е политическа „ взривоопасна” тематика в Израел, а точно от началото на митингите против високата цена на живот, чието начало датира от 2011 година

Ценовите равнища на жилищата и къщите сега регистрират стабилизиране, като през последните месеци са се намалили с 0.5%. Въпреки това анализатори чакат растеж от 3.5-4.5% за настоящата година. „ Разбира се, това е надалеч по-нисък % на повишаване спрямо предходни години, когато този % доближи 8.5%”, напомня Бен Шимон.

Към средата на юни близо 10 000 жители на Израел са получили право да вземат участие в програмата и се чака техният брой да нараства. Тя ще стане една от многочислените ограничения на страната в битка с недостъпните жилища, в това число спомагателния налог на притежателите на три и повече парцела.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР