В рамките на работното посещение в Брюксел министърът на културата

...
В рамките на работното посещение в Брюксел министърът на културата
Коментари Харесай

Минеков изловен с Рамона Стругариу

В рамките на работното посещаване в Брюксел министърът на културата проф. Велислав Минеков се срещна с румънския еувродепутат Рамона Стругариу, член на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи.

Министър Минеков очерта главните характерности и провокации, пред които е изправена медийната среда в България, и посочи нуждата от промени в системата за увеличаване  медийната самостоятелност и независимост.

Стругариу изрази своята угриженост, като акцентира, че е осведомена със обстановката и необятния политически подтекст в страната.

Двамата разискаха значимата роля и вероятния резултат от Евопейския акт за свободата на медиите като законодателен инструмент, който да спомогне за възстановяване на обстановката както в България, по този начин и в редица страни членки  на Европейски Съюз, които имат сходни проблеми.

В рамките на диалога Рамона Стругариу срещна министър Минеков с позитивните настройки в Европейския парламент във връзка с законодателното предложение и нейната персонална мотивация да работи за приемането му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР