В рамките на проекта BGENVIRONMENT-3.001-0015-C01, учениците от ПГКПИ в град

...
В рамките на проекта BGENVIRONMENT-3.001-0015-C01, учениците от ПГКПИ в град
Коментари Харесай

Екологично творчество: Ученици от ПГКПИ в Бургас радват учителите с рециклирани картички



В рамките на плана BGENVIRONMENT-3.001-0015-C01, учениците от ПГКПИ в град Бургас имаха опцията да се срещнат с разнообразни забавни места и да обсъдят значими тематики, свързани с опазването на околната среда и кръговата стопанска система. Те организираха диалози с специалисти в региона, като се концентрираха върху разделното събиране на отпадъците и тяхното преработване. Този опит въодушеви учениците да изразят своята ангажираност с екологичните проблеми по ексцентричен метод. Те взеха решение да изработят приветствени картички от рециклирана хартия като подарък за своите учители, като по този метод пренесат обръщение за значимостта на опазването на природата и преработването.







Участниците от клуб " Зелен кръг " в гимназията се ангажираха с тази самодейност с доста сила, труд и творчество. Те изследваха нужните технологии, уреди и материали, с цел да осъществят своята концепция. Изработването на картичките беше предизвикателство, което те посрещнаха с подготвеност и ентусиазъм. Реакцията на учителите, които получиха приветствените картички, беше извънредно положителна. Усмивките и благодарностите им бяха най-голямата премия за напъните и уговорката на учениците. Този опит освен способства за възстановяване на екологичното обучение на младежите, само че и сподели тяхната дарба да работят креативен и отговорно в региона на опазването на околната среда.

„ Този документ е основан в границите на план „ название ”, който се реализира с финансовата поддръжка на Програма „ Опазване на околната среда и климатичните промени ”, посредством ФМ на ЕИП 2014-2021 година “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР