В рамките на последните обновления от Министерството на регионалното развитие

...
В рамките на последните обновления от Министерството на регионалното развитие
Коментари Харесай

България ускорява развитието на стратегическата си инфраструктура

В рамките на последните обновления от Министерството на районното развиване и благоустройство, министър Андрей Цеков показа значими вести по отношение на развиването на стратегически инфраструктурни планове в България. Обявленията, направени по „ Българска национална телевизия “, акцентират уговорката на държавното управление към възстановяване на транспортната инфраструктура и свързаността на страната .

Министър Цеков акцентира забележителния прогрес по редица основни автомагистрали , в това число завършването на сектори от автомагистрала „ Европа “ и продължаващото строителство на автомагистрала Видин–Ботевград. Освен това, той разгласи идното стартиране в употреба на 13 км от пътя Макреш–Бела и издаването на позволение за градеж на секторите сред Ружинци и Монтана.

През март стартира построяването на автомагистралата Русе-Бяла , а строителството на „ Хемус “ ще продължи с секторите от първи до трети лот до Плевен. Отбелязва се и предстоящото разкриване на тунел „ Железница “ на 20 февруари като част от автомагистрала „ Струма “, оборудван с съвременни системи за отбрана и интелигентно ръководство на трафика.

Министърът акцентира уникалността на тунел „ Железница “, който е строен по австрийски модел и включва комплицирани уреди за сигурност и ръководство на трафика. Споменати са и спомагателни планове като проектирането на автомагистралата сред Гюешево и Дупница и аутобана „ Черно море “, с общ бюджет от 120 млн. лв. за тази година за основни сектори.

Цеков разиска и препоръчаните промени в Закона за устройство на територията, които целят да улеснят интеграцията на строителни планове , изпълнявани без нужните документи, при съблюдаване на техническите правила. По тематиката за санирането, министърът осведоми за утвърждение на 756 здания за саниране и опциите за присъединяване във втория стадий на програмата.

Изявленията на министър Цеков акцентират напъните на българското държавно управление да усъвършенства инфраструктурата на страната, да усили сигурността и да обезпечи стабилно развиване на транспортната мрежа. Сред акцентите е и подчертаната нужда от естествена съгласуваност и пълноценни коридори за придвижване, които да усъвършенстват метода на живот на жителите и да обезпечават ефикасен превоз на хора, артикули и първични материали .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР