В рамките на посещението на кмета на София Йорданка Фандъкова

...
В рамките на посещението на кмета на София Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

София се включва в проекта FAIRMODE на Съвместния изследователски център на Европейската комисия

В рамките на визитата на кмета на София Йорданка Фандъкова и делегацията на Столична община в Съвместния проучвателен център – JRS, където се организират научни проучвания на Европейската комисия, в гр. Испра, Италия, беше контрактувано включването на София в плана FAIRMODE, оповестиха от Столична община.

София ще бъде 11-ят пилотен град в плана и ще се възползва от експертизата на Изследователския център на Европейската комисия в ръководството на качеството на въздуха. В плана, дружно със София, вземат участие градове като Милано, Стокхолм, Хелзинки, Дъблин, които под управлението на Съвместния проучвателен център JRS ще работят дружно за възстановяване на качеството на въздуха на база на новаторските подходи и практики.

София ще се включи и в плана City lab на JRS чрез самодейността „ Визия за София 2030 “ и в плана ENGAGE за замесване на гражданското общество в правене на политики и тяхното осъществяване за образуване на бъдещето на града ни.

Проучват се благоприятни условия за разполагане на прототипни устройства на датчици, създадени от JRS в София. Прототипни устройства сега се тестват в Холандия.

Кметът на София Йорданка Фандъкова организира и среща с български учени, които работят в Съвместния проучвателен център. На нея те показаха готовността си да оказват помощ на София.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР