В рамките на операция за противодействие на производството и разпространението

...
В рамките на операция за противодействие на производството и разпространението
Коментари Харесай

Удар по наркопазара: Разбиха пет оранжерии за канабис във Варненско

В рамките на интервенция за противопоставяне на производството и разпространяването на наркотични субстанции, през вчерашния ден чиновници на отдел „ Криминална полиция “ при ОДМВР Варна задържаха трима мъже .

Наркооранжерия. Снимка: ОДМВР-Варна

Криминалистите направили претършуване в три къщи за посетители – две в село Юнец и една в Бяла. Там служителите на реда са разкрили общо 4 оранжерии за развъждане на растения от рода на конопа . Намерените и конфискувани са 324 броя зеленина , както и суха тревиста маса – към 10 кг .

В обособените пространства е имало и обособени сушилни за преправка на продукцията , като във всяка една от стаите са били ситуирани високотехнологични лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за надзор на температурата и голям брой торове и препарати. Акцията против наркотичните субстанции траяла и в околност „ Прибой “ , където криминалистите разрушили още една оранжерия за развъждане на канабис.

Наркооранжерия. Снимка: ОДМВР-Варна

Там оборудването е било идентично, а откритите растения са 100 бройки – в друг етап на напредък. При последвалото претършуване в жилищата на арестуваните, във Варна са открити 16 100 лв. .

Действията по документиране на осъществената незаконна активност не престават под надзора на Окръжна прокуратура. Към момента има формирани три досъдебни производства по член 354а и член 354в от Наказателен кодекс.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР