В рамките на няколко месеца Австрия е успяла да намали

...
В рамките на няколко месеца Австрия е успяла да намали
Коментари Харесай

Австрия вече зависи само на 21% от руския газ

В рамките на няколко месеца Австрия е съумяла да понижи зависимостта си от съветския газ до 21% през септември . Според калкулации на E-Control, делът на съветския импорт на газ при започване на войната е 79%, само че Австрия е съумяла да размени доставките на газ от Русия съгласно изказване на Министерство на опазването на климата.

Резервиран е потенциал на тръбопроводите от 40 тераватчаса (TWh) към Германия и и Италия. По този метод Австрия е в положение да доставя газ от Норвегия, полутечен природен газ и, въпреки и в по-малка степен, газ от Северна Африка и Централна Азия.

" Направихме огромна крачка за отделяне от зависимостта си от съветския газ . Бих желал да благодаря на всички, които помогнаха това да стане допустимо, както и на доставчиците на сила, които търсеха нови благоприятни условия ", съобщи министърът на опазването на климата Леонор Гевеслер, представен от Der Standard.

Той акцентира обаче, че към момента " не сме достигнали до края на пътя " и не е реализирана задачата - " Ще бъдем същински свободни едвам когато можем да се оправим без съветски газ . Работим по този въпрос, работим всеки ден на цялостни обороти. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР