В рамките на международната операция срещу внос на незаконни пестициди

...
В рамките на международната операция срещу внос на незаконни пестициди
Коментари Харесай

На границата на България бяха заловени над 2 тона и 1680 нелегални пестициди


В рамките на интернационалната интервенция против импорт на противозаконни пестициди БАБХ и Агенция "Митници " заловиха над 2 тона и 1680 л незаконни препарати.

Действията на българските управляващи са част от европейската интервенция SILVER AXЕ III, координирана от Европол.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово са арестувани 60 кг и 595 л пестициди с генезис Турция. На Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево - 35,6 кг и 82,5 л, още веднъж от Турция, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Връшка Чука - 11 кг и 8,3 л с генезис Сърбия, а на Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново - 13,2 кг и 9,5 л турски пестициди.

Нелегално артикули за растителна отбрана от Турция са хванати и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово - 5,8 кг и 36 л и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево - 12,9 кг и 24 л.

Съвместно с полицията при 11 изключителни инспекции навътре в страната са арестувани 180 л неразрешени артикули за растителна отбрана с генезис Турция, 18 кг неразрешени артикули за растителна отбрана с генезис Гърция и са открити към 50 кг. залежали и негодни пестициди. Проверките са били осъществени в Димитровград, Хасково, Ямбол, Кърджали и Сливен.

Успоредно на изключителните инспекции БАБХ е направила и 287 планови инспекции. Така са установени 129 несъответствия, за които са издадени наставления и формиран акт за административно нарушаване.

След края на интервенцията на 23 юни са арестувани 2 186,95 кг и 799,95 л неразрешени турски пестициди в Бургас.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР