В рамките на два месеца Община Видин е направила всичко

...
В рамките на два месеца Община Видин е направила всичко
Коментари Харесай

До края на юни може да започне строителството в отсечката Видин-Ружинци

В рамките на два месеца Община Видин е направила всичко допустимо да минат процедурите по предаването на общинските земи по трасето на пътя Видин-Ботевград на Агенция "Пътна инфраструктура ", оповестиха от пресцентъра на крайдунавската община. Премиерът Бойко Борисов, който направи ревизия на строителството на правата Мездра-Ботевград на път Е-79, е изразил упованието си, че до две седмици, след съвещание на Министерски съвет, ще се провиснал и парите за компенсацията на притежателите на всички частни парцели около автомагистралата.

Кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков се надява до края на юни ще стартира строителството в правата Видин-Ружинци, а до две години автомагистралата да бъде реалност.

Планът е трасето Е-79 да бъде разширено с две нови платна, с цел да стане скоростен път с по две платна за придвижване в посока. В сектора към този момент са почнали подготвителните действия и трасирането. Изградени са краткотрайните пътища. Бъдещото трасе ще е двойно по-широко от актуалното, което е с по една лента за придвижване в двете направления.

Направлението Видин-Ботевград (167 км) е предпочитан план в капиталовата стратегия на Агенция "Пътна инфраструктура " и Министерството на районното развиване и благоустройството до 2022 година. В момента трасето е с променлив габарит и с прави в друго експлоатационно положение. Проектът би трябвало да бъде приключен през 2023 година, а общата му стойност е 1.5 милиарда лв.. Цялостното хомогенизиране и рационализация на трасето от "Дунав мост 2 " ще се обезпечи бърза и комфортна връзка сред автомагистралите "Хемус ", "Тракия " и "Струма ". С осъществяването на плана директният трафик ще бъде изведен от обитаемоте места, с което ще се увеличи сигурността на придвижване и ще се ограничи нездравословното влияние на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

"Дунав мост Видин - Калафат " има основно значение за развиването на паневропейски транспортен кулоар IV и за цялата югоизточна транспортна ос на Европа и на трансевропейската транспортна мрежа с опциите, които ще се открият за смесен превоз и за прекачване на избрани размери трафик от шосе на железница.

С построяването на скоростния път сред Видин и Ботевград можем да "отворим " моста за по-голям товарен и пътнически поток. А дружно с това да използваме и опциите, които дава водния път по река Дунав за връзка с Европа.

Вѝдин е първото огромно пристанище по течението на река Дунав. Той е административен и икономически център на едноименните община и област. Населението на града е към 41 583 поданици.

През Видин минават два европейски транспортни коридора - № 4 и №7, от което към момента не можем да извлечем оптималната изгода.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР