В рамките на два дни македонският държавен глава два пъти

...
В рамките на два дни македонският държавен глава два пъти
Коментари Харесай

Пендаровски с малцинствена атака към България

В рамките на два дни македонският държавен глава два пъти нападна България и към този момент е солист №1 в антибългарския хор на скопския хайлайф. Отговаряйки на въпрос на Македонската осведомителна организация за негов коментар на реакцията на българското Министерство на външните работи, която бе в отговор на изказванието му за битие на " македонско малцинство " в България, Пендаровски повтори тезата си по този начин: " Македонското малцинство в България е реалност, доказан от решенията на съда в Страсбург... "
Ако и в този момент не изтеглим " за съвещания в София " българския дипломат в Северна Македония, с цел да демонстрираме неотстъпчивост както пред все по-агресивния македонизъм, по този начин и пред все по-толерантните към Скопие интернационалните институции, значи сме страна с стеснен суверенитет.
Ако Народното събрание не излезе с декларация против позицията на Пендаровски, погазваща българо-македонския контракт от 2017 година и обезсилваща така наречен " План Макрон ", с който чинно пуснахме Македония в Европейски Съюз, значи сме страна " втора употреба ".
Ако президентът Радев не отговори на малцинствените искания на македонския си сътрудник, значи имаме не държавен глава, а предан на метрополията губернатор.
Всъщност кой е пълновръстен член на Европейски Съюз и кой занапред ще кандидатства за участие: България или Северна Македония?
През 2019-а, година след подписването на Преспанското съглашение сред Скопие и Атина, Би Би Си взриви елините с изказванието за " македонско малцинство " в Гърция. Тогава министър председателят Алексис Ципрас реагира по този начин:
" Преспанското съглашение удостоверява по формален и интернационално обвързващ метод, че въпрос за съществуване на " малцинство " в Гърция не съществува - нещо, което Северна Македония е приела с подписа си и с декларациите си... "
Такъв би трябвало да е и българският отговор на Пендаровски. Само би трябвало да сменяем " Преспанското съглашение " с " Българо-македонското съглашение от 1 август 2017 година ". И нотата ни до Скопие ще наподобява по този начин:
" Българо-македонското съглашение от 2017 година удостоверява по формален и интернационално обвързващ метод, че въпрос за съществуване на " малцинство " в България не съществува - нещо, което Северна Македония е приела с подписа си и с декларациите си... "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР