В рамките на днешното пленарно заседание депутатите ще обсъждат изграждането

...
В рамките на днешното пленарно заседание депутатите ще обсъждат изграждането
Коментари Харесай

Депутатите гледат на второ четене промените в Закона за лекарствените продукти

В рамките на днешното пленарно съвещание депутатите ще разискват построяването на Национална детска болница от „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД. Вносители на плана са Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски, Костадин Ангелов, Джевдет Чакъров, Васил Пандов и Александър Симидчиев.

Проектът на решение за нужните дейности за създаване, съоръжение, стартиране в употреба и кадрово застраховане на Национална детска болница е импортиран в Народното събрание още в края на предходната година.

Очаква се народните представители да гласоподават още на второ четене измененията в Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина, чиято цел е повишение проследимостта на наличните количества лекарствени артикули на територията на България и основаване на опция за ограничение на съществуващите недобри практики за нерегламентиран успореден експорт.

С измененията се вкарва обвързване за Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули да обезпечава съгласуваност на националния номер за идентификация на лекарствения артикул с кода на продукта в Позитивния лекарствен лист, което да докара до възстановяване проследимостта на лекарствените артикули във веригата на лекарствоснабдяване у нас.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР