В рамките на днешния ден ще стане ясно ще тръгне

...
В рамките на днешния ден ще стане ясно ще тръгне
Коментари Харесай

Съдът решава тръгва ли по същество делото срещу Бобокови

В рамките на днешния ден ще стане ясно ще тръгне ли всъщност процесът против предприемачите Атанас и Пламен Бобокови, някогашния заместник-министър на околната среда Красимир Живков и още трима други. Всички те са подсъдими за импорт и преправка на рискови боклуци, закононарушения по работа и данъчни закононарушения, оповестяват от actualno.com.
Това е второ разпоредително съвещание по делото, откакто през декември 2021 година спецсъдът върна на прокуратурата обвинителния акт за премахване на основни процесуални нарушавания. След като профилираното правораздаване беше закрито, делото беше пратено по подготвеност на Софийския градски съд,.
Според бранителите на подсъдимите, процесуалните нарушавания към момента не са отстранени и това пречи на ефикасна отбрана на клиентите им. Четиримата представители на държавното обвиняване настояха съдът да даде ход всъщност на правосъдното разследване.

БГНЕС напомня, че следствието против братята Бобокови и останалите подсъдими стартира през май 2020 година. По делото са разпитани над 200 очевидци и 28 движимости лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР