В рамките на действието на координационен механизъм е проведена среща

...
В рамките на действието на координационен механизъм е проведена среща
Коментари Харесай

Задържаха мъж за държане на марихуана, предоставял е дома си на деца, за да употребяват наркотици

В рамките на действието на координационен механизъм е извършена среща сред прокурор от състава на Районна прокуратура-Стара Загора, чиновници на РУ-Казанлък и на отдел „ Закрила на детето “.

Разгледан е сигнал, че две девойки, малолетно и малолетно, редовно посещават дома на 37-годишния К.А., където използват наркотични субстанции. След поискана помощ от родителите те са били изведени наложително със съдействието на полицията.

При разбор на тези данни и в границите на осъществената интервенция по направление наркотични субстанции в жилището на К.А., на 37 година, са открити марихуана и синтетични опиати. Районна прокуратура-Стара Загора притегли като обвинен К.А. за това, че на 7 декември 2022 година в гр. Казанлък без съответно позволение е държал високорискови наркотични субстанции – амфетамин и коноп /марихуана/, открити с физикохимическа експертиза –  закононарушение по член 354а, алинея 3, т. 1 от Наказателния кодекс.

К.А. е открит и арестуван в къщата си в гр. Казанлък. В него са открити амфетамин и марихуана.

К.А. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Той е осъждан и преди за обири и владеене на наркотични субстанции. Настоящото закононарушение е осъществено в изпитателния период на наказание за владеене на наркотични субстанции.

Днес, 9 декември 2022 година, Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на К.А.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР