В рамките на четири часа край Ливорно, който се намира

...
В рамките на четири часа край Ливорно, който се намира
Коментари Харесай

Наводнения взеха шест жертви в Италия

В рамките на четири часа край Ливорно, който се намира в район Тоскана, се изляха към 400 милиметра дъжд на квадратен метър. Улиците станаха реки, а потоци и реки излязоха от коритата си заливайки и отнасяйки с тиня и вода всичко, което срещнат по пътя си. Четирима от общо шест починали досега бяха открити в мазе. Издирват се изчезнали. В един от кварталите на града хората са напуснали домовете си, а в различен се е образувало свлачище, съобщи БНР.

The flood in #Livorno today 10/09/17 pic.twitter.com/Hq8xUBxNsH

— Ryma (@ryyma12) September 10, 2017

Наводнена е и гарата, прекратено е електроснабдяването. Кметът на Ливорно Филипо Ногарин каза, че ситуацията е трагично и че способените органи са оповестили бедствено състояние. Заради наводнения е затворен основния път Флоренция-Пиза-Ливорно, както и главната железопътната линия по крайбрежието на Тиренско море, по която се реализират водещите връзки сред Рим и Генуа. Всички типове способени екипи спомагат за нормализиране на ситуацията.

Преди бедствието за Ливорно бе разгласен оранжев код, а за региона на Генуа – червен, където обаче дъждът се изля в естествени количества. В момента вали проливен дъжд над Рим и заради наводнения се затварят линии на метрото.

Torrential rain hits Tuscany

LIVE from #Livorno: https://t.co/yz3AZo28b8pic.twitter.com/iiaNw11acY

— Ruptly (@Ruptly) September 10, 2017

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР