В провеждащата се в Перник акция срещу корупцията, за която

...
В провеждащата се в Перник акция срещу корупцията, за която
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ: Пернишки подземен бос и ортак на братя Галеви изплува в антикорупционната акция в Перник

В провеждащата се в Перник акция против корупцията, за която БЛИЦ към този момент заяви, е изплувало името на изтъкнат локален под земята необут и съдружник на братя Галеви, научи БЛИЦ от два самостоятелни източника.

Става дума за небезизвестния Фьодор Фьодоров - Федята, който е държал компаниите за сметоизвозване в миньорския град преди няколко години. Сега излиза наяве, че разследваните сега длъжностни лица, които са заемали значими постове в общината са били свързани посредством подставени лица с него.

Както БЛИЦ към този момент осведоми в акцията в Перник В акцията взе участие и новата огромна комисия " Антикорупция " под управлението на Пламен Георгиев. На прицела на следствието са Иван Иванов, някогашен кмет на града в интервала 2014-2015 година и Илинка Никифорофа, някогашен зам.-кмет, а в този момент деятел в АБВ.

Законен мотив за формиране на досъдебното произвеждане е направен отчет от АДФИ за осъществена финансова ревизия на община Перник за интервала 2011- 2016 година Установено е досега, че на 09.09.2014 година от Община Перник е било предоставено спешно сметосъбиране и сметоизвозване на територията на общината на комерсиално сдружение, на което е изплатена сумата от 1 258 260 лв..

Освен че не е бил осъществен разбор на цените и услугите, препоръчани от това сдружение, посочената сума е била изплатена без в протоколите за приемане на свършената работа да е бил посочен регион на осъществяване и без към тези протоколи да са били приложени документи, удостоверяващи действително осъществените дейности.

Същевременно към този миг общината е изплащала заплащане за същата активност по сметосъбиране и сметоизвозване на друго сдружение, с което е имала настоящ главен контракт. По главния контракт е заплатена сумата от 495 168 лв..

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР