В противен случай ще защитя правата си по съдебен път,

...
В противен случай ще защитя правата си по съдебен път,
Коментари Харесай

Бомба! Валери Симеонов Удари По Масата На Нова Телевизия, Btv, Бнт И Бнр!

" В противоположен случай ще защитя правата си по правосъден път ", написа Симеонов. Позицията е оповестена на страницата на Министерския съвет, на Facebook профила на вицепремиера и е изпратена като мейл до упоменатите медии.

Повод за желаното опрощение от Симеонов е присъединяване му в утринния блок на Нова телевизия от петък, 6 октомври 2017 година

" За повторно от приемането на вицепремиерската служба съм подложен на огромна проведена клеветническа акция от най-големите медии в страната. Разбирам, естествено, подбудената ненавист и злост към всеки, който си разрешава да има лично мнение и да го отстоява, изключително в случай че той е на управителен пост. Това става в една среда с авансово разпределени функции и " порции на властта " - каквато беше медийно-политическата среда в България до неотдавна. Но не мога да приема, че някой различен, с изключение на органите на правораздаването, ще раздават присъди, оценки и квалификации или пък ще си присвоят правото да приказват от името на цялата журналистическа общественост ", написа Симеонов.

Той изяснява, че е взел участие в утринния блок на частната национална телевизия: " след настойчиво гледище на продуцентката на предаването, макар че не лелея изключително почитание към този блок и съм отказвал участия в продължение на месец и половина (17 август 2017 г.) ".

Според Симеонов близо 4 часа след приключването на диалога с Виктор Николаев била ораганизирана " клеветническа акция във всички национални малките екрани и в огромна част от новинарските уеб сайтове, приписвайки ми закононарушение, което не съм направил ". Всеки безпристрастен фен може да пусне записа и да се убеди с очите и ушите си, че това е грозна неистина и сталинистко заклеймяване, написа Симеонов.

Според него, това се случва за повторно и напомня, че е дал столичен вестник на съда за: " непроизнасяни от мен фрази ".

" Заявявам изрично - на никого не се оправдавам, не се и " извинявам ", както написа една синя малотиражка ", написа Симеонов.

Той прецизира, че адвокатската му адвокатска фирма е изискала записите от всички телевизионни излъчвания на bTV, Нова, Българска национална телевизия и БНР, в които бил оклеветен с изрязани от подтекста думи.

" В множеството случаи без да е отразено персоналното ми мнение - главно и наложително условие в телевизионната публицистика. Липсваше позиция и на засегнатото лице, за което се твърди, че е било заплашвано. Нещо повече, няма никакви недоволства от него както в медиите, по този начин и в прокуратурата. Само последните две нарушавания на журналистическите правила несъмнено потвърждават тенденциозността и целенасочеността на акцията. По тази причина, упорствам неотложно да получа извинения от Нова телевизия, bTV, Българска национална телевизия и БНР. В противоположен случай ще защитя правата си по правосъден път ", написа Валери Симеонов.

" Свободата на словото не е право единствено на публицистите, свободата на словото е право и на всички останали жители в едно демократично общество, в т. ч. и на политиците. Никой не може да ме накара да приказвам по въпрос, по който не искам да разясня или който смятам, че е неуместно или рисково за националната сигурност да се разисква в народен ефир. Това е мое човешко право и няма да разреша на никой да посегне на него ", декларира в позицията си съпредседателят на Националния фронт за избавление на България.

" Не мога да приема, че скърцащи със зъби от завист журналистки ще ми дават оценки и квалификации или че би трябвало да понасям обиди и подмятания, единствено за това, че са ме поканили в някое студио. Това е повода да не одобрявам всички предложения за присъединяване към мен или предложения за изявленията. Апелирам към обществените лица с достолепие да не не помнят, че и те имат човешки права и да ги отстояват твърдо и безкомпромисно. За страдание, няма подозрение, че живеем в страна, ръководена от две малките екрани и от медийни кукловоди, от които треперят даже най-големите политически партии. Давам период за опрощение 24 ч. ", приключва позицията си Симеонов, написа Нюз.бг.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР