В прогрмата участваха децата от Детска градина Дъгав Габровос два

...
В прогрмата участваха децата от Детска градина Дъгав Габровос два
Коментари Харесай

Лазарнята в село Гарван – празник на любителското творчество



В прогрмата участваха децата от Детска градина „ Дъга ”в Габровос два пролетни танца, танцьорите от работилницата за хора „ Бяла българка ” и с най-вече осъществявания – домакините от танцовата групировка „ Гиргини ” към клуба за национални танци в читалище „ Христо Ботев 2008 ” в село Гарван.





За пъв път пред аудитория самодейците демонстрираха новите си национални носии, купени по плана „ неЗабравени обичаи ”, който завоюва съфинансиране по програмата за поддръжка и развиване на любителското творчество към Национален фонд „ Култура ”.





Нов репертоар показа Детско-юношеският Дръм състав с началник Георги Георгиев.



Със своя шатра и доброволци гостува Младежкият център в Габрово. В деня на толерантността и солидарността сред поколенията юношите се срещнаха и разговаряха с възрастни дами и мъже от селото, които споделиха кулинарни и икономически познания, житейски уроци и персонален опит.

Децата от Детска градина „ Дъга ” се събраха в библиотеката на читалищета и се включиха в ателие за изобразяване върху глина и дърво посредством нарочни шаблони.



Интерес провокира изложбата с неповторими фотографии на дългогодишния преподавател, странник и фен – фотограф Стефан Христов. Той сподели над 200 фотоси на естествени явления от целия свят, водопади, мостове, цветя, растения и шубраци, хора и градове.



Пред децата и гостите той описа за своите забавни занимания и любопитни обстоятелства за запечатаното от неговия обектив.

-----------------

Публикацията е по стратегия " Възстановяване и развиване на организации в региона на любителското творчество, Договор № LI-2022-170 15/08/2022
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР