В програмата – представлението „Трите прасенца“, маратон на четенето, литературни

...
В програмата – представлението „Трите прасенца“, маратон на четенето, литературни
Коментари Харесай

Столичната библиотека и театър Възраждане отбелязват заедно Международния ден на детската книга - slava.bg

В програмата – представлението „ Трите прасенца “, маратон на четенето, литературни викторини с награди
В Столичната библиотека се намира най огромният в България Детски център, който разполага с 67 хиляди тома книги и 15 хиляди детска читателска аудитория. „ За най-важните хора на света “ - гласи слоганът в една от залите на центъра.През последните години отношението на децата към книгата се трансформира, четенето още веднъж става известно занятие и библиотеката на София, интензивно изпълнявайки своята роля на посредник сред книгата и детето, обичайно отбелязва Международния ден на детската книга.
Тази година Столичната библиотека и спектакъл „ Възраждане “ канят всички свои дребни другари -читатели и фенове и техните родители на 2 април, от 11.00 ч. в Детския център на Столична библиотека да споделят забавните начинания, отдадени на Международния ден на детската книга. Актьорите от спектакъл „ Възраждане “ ще показват обичания на доста деца театър „ Трите прасенца “ в залата на театъра. В празничната стратегия са включени срещи с известните писатели Марин Бодаков и Милена Гартли, любопитни викторини с награди, занимателни игри с роботчета - пчелички и доста изненади. За всички дребни участници дружно със Столичната община сме приготвили дарове – нови забавни детски книги. Към празника ще се причислят Асоциация „ Българска книга “, както и Посолството на Кралство Швеция в България с дарове - новото издание на паметната “Пипи Дългото чорапче”.
Събитието ще се организира при строго съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и при претовареност на залите на не повече от 30 %.
Детският център на Столичната библиотека започва през месеца на детското четене - април нови акции като онлайн самодейността, отдадена на приказките на Ханс Кристиан Андерсен в границите на обичайния „ Час на приказката”. Всяко дете, което желае да взе участие, може да изпрати собствен клип с обичаната си приказка на великия повествовател. На 2 април започва и национа-лен конкурс за комикс рисунки на тематика „ ТРИятели”. Отличените произведения ще бъдат показани в галерия за 24 май.
Подробна информация за идните акции може да намерите на уеб страницата на библиотеката и ФБ страницата на Детския център, както и да видите там и в цифрова платформа Сердика (https://serdica.libsofia.bg) цифровите версии на неповторимите остарели издания на приказките на Андерсен.
Споделете Международния ден на детската книга с хубаво въодушевление и самодейностите на Столична библиотека и спектакъл „ Възраждане “!
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР