В Профилирана природо-математическа гимназия Добри Чинтулов“ в Сливен днес бе

...
В Профилирана природо-математическа гимназия Добри Чинтулов“ в Сливен днес бе
Коментари Харесай

Стефан Радев: Традициите са богатство, но е важен и погледът към бъдещето, развитието и растежа 

В Профилирана природо-математическа гимназия „ Добри Чинтулов “ в Сливен през днешния ден бе открит център по естествени науки „ СТЕМ опция “. Официалното разкриване съответства с патронния празник на гимназията. Гост на събитието бе кметът Стефан Радев, който поздрави шефа, педагогическия екип и учениците с празника им. Той акцентира, че богатите истории на гимназията и Сливен са неразривно свързани и е мотив за горделивост за всеки, който е минал стадий на образование или преподаване там.

„ Традициите са благосъстояние, само че е значим и погледът към бъдещето, към развиването, към растежа. Убеден съм, че тази инвестиция ще способства за по-добро консолидиране на техническите науки в образованието. Надявам се за всички да е потребна работата в такава среда, да възпламени нови желания и да е в помощ за вашето развиване и обществото като цяло “, съобщи още кметът Радев. В рамките на формалното разкриване сливенският градоначалник, дружно с регионалния шеф Веселин Вълчев, ръководителя на локалния парламент Димитър Митев и началника на РУО-Сливен Кристиана Станкова наградиха чудесно показали се възпитаници на олимпиади и национални надпревари.

От своя страна шефът на гимназията Мариана Милева означи, че СТЕМ центърът ще бъде насочна точка в работата на учебното заведение през идващите месеци и години. Тя употребява случая да благодари на всички, взели участие в процеса на построяването на новите лаборатории и софтуерното съоръжение в тях.

Центърът по естествени науки „ СТЕМ опция “ е основан по Националната стратегия на МОН „ Изграждане на учебна СТЕМ среда “. Изцяло ремонтирана и оборудвана е лабораторията по химия. Освен това е реновирано помещение за лабораторната работа по биология, което включва цифрови микроскопи, преносими компютри с добавена действителност и интерактивна маса. Ремонтирана е съществуващата лаборатория по биология, която е обзаведена с модулни маси и цифрова лаборатория със датчици и устройства за вписване и култивиране на резултатите от провежданите опити. Обновени са четири класни стаи. Обновени и преоборудвани са хранилищата по химия и биология. В рамките на плана в учебното заведение към този момент действа нова пожароизвестителна система в остарялата постройка на гимназията.

Реализирането на плана се реализира със средства от МОН и 10 % съфинансиране от учебното заведение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР