В продължение…. Проследяването на времето ще ви улесни да правите

...
В продължение…. Проследяването на времето ще ви улесни да правите
Коментари Харесай

Урок за управление на времето: как да използваме времето по-ефективно?

В продължение….
Проследяването на времето ще ви улесни да вършиме промени в метода, по който го прекарвате. По този метод може да видите, пред себе си кои корекции ще ви оказват помощ най-добре.
Воденето на бележник и записването на всичко, което вършиме е елементарно. Ако извършите това, ще получите осезаеми резултати в границите на една седмица.
4. Правете по-малко
Когато се пробвате да вършиме всичко и на всички места, вие сте натоварени, а ръководството на времето не харесва това. Отивате на работа, ровите се в блогове, пробвате се да започнете нов бизнес, ходите на уроци по готвене. Разбира се, всичко това ще разнообрази живота ви. Но в избрани моменти би трябвало да се концентрирайте, върху нещата, които са най-важни за вас. В противоположен случай се разпръсквате. Така продуктивността ви понижава, прекарвате повече време в осъществяване на нормалните си задания и както е споделил народа „ две дини под една мишница е мъчно да се носят “.
Всеки детайл от живота ви би трябвало да бъде подложен под въпрос. Винаги се питайте, дали има нещо, което ви лишава прекалено много време, без да докара до подобаващи резултати. Правете по-малко неща, само че по-добре. Това ще ви помогне да употребявате по-добре времето си.
 

 
5. Помислете, какво е по-важно за вас
Всеки прекарва времето по собствен метод. Един човек може да посвети по-голямата част от живота си на построяването на кариера, до момента в който различен слага преди всичко построяването на устойчиво семейство.
Отделете време да помислите, какво в действителност желаете, защо най-вече ви е грижа и по-късно започнете да инвестирате времето си. Това е елементарен съвет, само че малко хора го съблюдават. Много хора претърпяват ден след ден, без да мислят по какъв начин да употребяват времето си, с цел да получат най-важните за тях резултати.
 18 късметчета с кафето ти за през днешния ден 18 късметчета с кафето ти за през днешния ден
Днес е превъзходен ден, в който могат да се случат доста чудеса и шансът да е на ваша страна. Докато пиете утринното си кафе, намислете...
 
6. Фокусирайте се, върху значими действия
Вероятно сте чували за правилото 80/20: Само 20% от усилието носи 80% от резултата. Има дейности с високо и едва влияние. Колкото по-висока е възвръщаемостта, толкоз повече резултати получавате, като ги вършиме.
Някои хора влагат доста време в действия, които дават дребни резултати. Например, в случай че гледате телевизия по 3 часа дневно, тогава, в случай че доживеете до 80 години, ще прекарате 10 години от живота си, гледайки телевизия. Това време в никакъв случай няма да се върне. Този път бихте могли да посветите на четене, обичани хора, спорт, писане на книга или нещо друго, което би ви донесло доста повече наслаждение.
 
 Урок за ръководство на времето: по какъв начин да използваме времето по-ефективно? (ЧАСТ I) Урок за ръководство на времето: по какъв начин да използваме времето по-ефективно? (ЧАСТ I)
Имате единствено 24 часа в денонощието. Имате опция да се възползвате оптимално от това време, само че в никакъв случай няма да получите повече от нег...
7. Осъзнайте, че имате напълно малко време да живеете
Може да звучи искрено, само че в действителност имате малко време. Сред американците е извършено изследване, резултатите, от което демонстрират, че междинният човек прекарва 7,6 часа в сън, 8,8 часа в работа, 1,1 часа в хранене и домакинска работа. Това оставя 5,5 часа дневно за това, което желаете да извършите. Тези числа не включват времето, прекарано с другари или близки, нито включват други задължения, които към този момент имате.
Започвате деня си, наслаждавайки се на 24 часа. Управлението на времето ще ви помогне да структурирате деня си по този начин, че да имате свободно време за всички аспекти на живота, а освен за един.
 
Препоръчваме книги, които да ви оказват помощ да овладеете ръководството на времето:
 Каква е формулата за фамилно благополучие? Каква е формулата за фамилно благополучие?
Има ли формула за фамилно благополучие? Човекът, който успее да даде съответен отговор на този въпрос сигурно ще получи най-малко номинация...
Дейвид Алън „ Как да подредим нещата. Изкуството на работливост без стрес "
Глеб Архангелски „ Шофиране във времето. Как да запазим живота и работата "
Брайън Трейси „ Изяж жабата! 21 метода да избегнете пилеенето на време "
Нийл Фиоре " Психология на персоналната успеваемост "
Дейв Креншоу „ Митът за многозадачност. До какво води желанието да се направи всичко? “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР