В продължение на векове солта е била една от най-скъпите

...
В продължение на векове солта е била една от най-скъпите
Коментари Харесай

Проблеми в бита, с които солта може лесно да се справи

В продължение на епохи солта е била една от най-скъпите подправки, като има случаи, в които тя се е употребила в качеството си на главен коз по време на война.

Солта е била причина цели империи да забогатеят. И в този момент, след всичките си “експлоатации ”, тя е във всеки дом. Ние добре познаваме изгодите на солта, изключително тази на хималайската и на йодираната сол. Солта може да донесе обилни преимущества в бита.

Ето някои проблеми, с които солта може елементарно да се оправи:

Почиства железни и сребърни произведения

Направете примес от брашно, сол и оцет. След това просто изтрийте продукта с нея и той ще свети като нов.

Счупени яйца

Всеки знае, че е доста мъчно да се събере счупено яйце от пода. Но солта ще ви помогне. Посипете яйцето със сол, изчакайте няколко минути и солта изцяло ще всмуква белтъка и жълтъка. Сега към този момент елементарно можете да съберете яйцето със салфетка.

Гъба за миене на съдове

За да дезинфекцирате гъбите за миене на съдове, ги поставете във вода със сол. След това ги стиснете и изсушете.

Петна на дивана

Разлята течност върху килима или дивана, може да премахнете със сол. Смесете 2-3 супени лъжици оцет със сол, по-късно натъркайте петната със сместа и изчакайте. Всичко ще се почисти.

Запушена мивка

За да почистите мивката, изключително тази в кухнята, изсипете сол в нея и я залейте с вряла вода. След няколко секунди ще видите, че водата ще изтича съвършено в канала и замърсяването е отстранено.

Фурна

Пекли сте риба, а фурната ви още мирише? Какво да извършите? Ще ви помогне примес от сол и канела. Изсипете сместа във фурната и я включете за известно време. Само няколко минути по-късно всяка миризма ще изчезне.

Вижте още: Тоалетната ви ще ухае постоянно прелестно, в случай че приложите този трик

Петна от чай и кафе по чашите

С течение на времето, в чашите е невероятно да се измият петната от кафе или чай. Има обаче метод! Натрийте чашите със сол и те още веднъж ще блеснат!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР