В продължение на седмица сме свидетели на хаотични решения и

...
В продължение на седмица сме свидетели на хаотични решения и
Коментари Харесай

БСП: Действията на правителството относно заседналия кораб са заплаха за екологична катастрофа

В продължение на седмица сме очевидци на безредни решения и дейности от страна на страната

Неадекватно държание от страна на страната и “Морска администрация” стана причина заседналият край резервата “Яйлата” товарен транспортен съд “Vera Su” да се трансформира в действителна опасност за тежка екологична злополука в български териториални води, обявиха в декларация от Българска социалистическа партия:

Безсилието, което държавните институции показват, демонстрира еднопосочно, че морското избавяне в България е занемарено до прекаленост и в действителност не действа.

В обстановки като тази - затънал транспортен съд, бедстващ в български териториални води и грозящ екологията, няма място за мнения кой от кого какви средства претендира да получи, а мигновено би трябвало да се задейства страната с целия си властови запас - министерства и профилирани администрации.

Вместо това в продължение на седмица сме очевидци на безредни решения и дейности от страна на страната, които основават спомагателни предпоставки екологичната опасност да се трансформира в злополука.

В резултат на това бе позволено част от рисковия товар на ”Vera Su” да попадне в български териториални води - факт, чиито последствия занапред ще се обясняват.
https://www.facebook.com/maritime.bg/videos/229294575840187
В идващото Народно заседание Българската социалистическа партия ще инициира незабавна проверка на законодателството, касаещо морската политика и администрирането на бранша, с цел да бъде основан работещ модел за съгласуваност и регулация на другите звена, включително и морското избавяне. За нас няма подозрение, че това е звено, което може да е потребно един път на 50 години, само че в случай че не действа, животът на хиляди българи и екологията в страната са под съдбовна опасност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР