В продължение на години община Велинград води десетки битки в

...
В продължение на години община Велинград води десетки битки в
Коментари Харесай

Клептуза отново да бъде визитната картичка на Велинград

В продължение на години община Велинград води десетки борби в името на Клептуза. Първо, с цел да си върне собствеността от страната и в следствие, с цел да отстрани противозаконните градежи, обсебили емблематичния парк.
Нито жителите на общината, нито нейното управление си показват Клептуза по метода, по който наподобяват емблематичният парк и езеро през днешния ден. Затова е наложителна смяна. Клептуза би трябвало да се преобрази и още веднъж да се трансформира във визитната картичка на Велинград. Това е и едно от обещанията, залегнали в платформата на кмета доктор Костадин Коев. И за времето, в което той е кмет, му е припомняно от жители и медии неведнъж.
„ Днес несъмнено мнозина ще ме обвинят, че не върша нищо, само че не е по този начин. През последните години с екипа ми опитахме всички благоприятни условия за обезпечаване на пари, с цел да преобразим Клептуза. Търсихме непосредствено от страната, опитвахме през разнообразни финансови принадлежности, посредством разнообразни стратегии, през разнообразни ведомства, само че без резултат. Лошият финансов рейтинг на общината не ни разрешава даже и банков заем, а с работа “на парче” не можем да реализираме стремежи резултат. За да се получи резултатът, който всички желаем, ще са нужни не просто средства, а доста средства. Затова ще предложа на общинските съветници да прегледат предлагането за отдаване на концесия.
Зная че думата “концесия” в нашата община е “мръсна” дума, поради множеството образци от недалечното ни минало. Но през днешния ден в страната ни съществуват и голям брой положителни примери”, разяснява кметът доктор Костадин Коев.
На съвещанието на Консултативния съвет по въпросите на туризма е показан абстрактен архитектурен план за Клептуза. Той е съгласуван с желанията на жителите на Велинград, изразени по време на публичното разискване за визията на парка. Планират се опазване на летния и зимния ресторант, остарялата постройка, построяването на понтонна сцена и разнообразни атракциони, места за седящи, с цел да може празниците на града да бъдат отбелязвани под разнообразни форми и на Клептуза.
“Клептуза беше и би трябвало да бъде визитната картичка на Велинград”, безапелационен е кметът доктор Костадин Коев. Затова той предлага Клептуза да влезе в Програмата за ръководство на концесии на община Велинград. В процедурата категорично ще залегнат точни и ясни критерии, според създадения план, който ще бъде възложен на претендентите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР