В продължение на два дни в библиотеката при НЧ Съзнание

...
В продължение на два дни в библиотеката при НЧ Съзнание
Коментари Харесай

Литературни четения в библиотеката на село Асеновци

В продължение на два дни в библиотеката при НЧ „ Съзнание 1894 “ село Асеновци се организираха литературни четения, свързани с годишнини на известни писатели.

На 12 януари се навършиха 395 години от рождението на Шарл Перо, френски публицист и фолклорист. Той е сладкодумния повествовател, с чиито приказки израстват генерации деца. Няма кътче в света, където децата да не се вълнуват от ориста на „ Спящата хубавица “, „ Пепеляшка “, „ Котаракът в чизми “ и доста други. Неговите приказки освен увличат с историите си, те възпитават и поучават. С дребните читатели на библиотеката прочетохме приказката „ Красавицата и звяра “. Децата слушаха с интерес и пожелаха още веднъж да ни посетят идните дни.

На 13 януари се навършват 160 години от рождението на Алеко Константинов с прякор Щастливеца. Автор на пътеписа „ До Чикаго и обратно “, книгата „ Бай Ганьо “, описа „ Пази, боже, сляпо да прогледа “. Автор е на над 40 фейлетона.

С днешните читатели прочетохме описа „ Пази, боже, сляпо да прогледа “, който е доста назидателен и през днешния ден. Посмяхме се на историите на Бай Ганьо и си обещахме нови срещи, нови четения и диалози в библиотеката, където е уютно и приветливо.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР