В продължение на десетилетия Аманда Скарпинати пази стара черно-бяла снимка

...
В продължение на десетилетия Аманда Скарпинати пази стара черно-бяла снимка
Коментари Харесай

Медсестра спасила момиченце с изгаряния. Срещата им след 38 г. е трогателна (видео)

В продължение на десетилетия Аманда Скарпинати пази остаряла черно-бяла фотография на здравна сестра, която я гушка като бебе.

Тази фотография е направена в болница в Ню Йорк през 1977 година, откакто Аманда е съществено ранена. Момиченцето, което тогава е единствено на 3 месеца, пада от дивана върху парен изпарител и получава изгаряния трета степен.

На фотографията се вижда, че главата на момиченцето е увита в марля, като здравната сестра направила всичко допустимо да облекчи положението на бебето и да я утеши.

През идващите години Аманда трябвало да претърпи няколко интервенции и да изтърпи тормоз от съучениците си по отношение на външния си тип.

Винаги, когато Аманда била тъжна, тя изваждала черно-бялата фотография на здравната сестра. Това й носело облекчение, напомняйки й, че в миналото е имало човек, който се е грижил за нея с огромен боязън.

През целия си живот Аманда се надявала да откри своя ангел-пазител. Търсенето й траяло 20 години и най-после дамата решила да се обърне към обществените мрежи като последна вяра.

Това, което се случило по-късно, няма да ви остави безразлични, тъй че нямаше по какъв начин да не споделим тази чудесна история с вас.

През 1977 година 3-месечната Аманда Скарпинати беше била с кола за спешна помощ в градската болница в Олбани в Ню Йорк с изгаряния трета степен, откакто падна;а от дивана върху домакински изпарител с пара.

В болничното заведение за нея се грижела млада здравна сестра. Черно-бели фотоси от тази година я демонстрират, че държи Аманда в ръцете си и й се усмихва нежно.

Безмилостният тормоз

Аманда се възстанови;а от случилото се, само че, за жалост, през цялото си детство тя била жертва на безконечен тормоз поради белезите, оставени от изгарянията.

„ Израснах обезобразена от изгаряния, тъй че непрекъснато бях подигравана и измъчвана “, споделя Аманда пред организация AP. „ Тогава погледнах тези фотоси и си приказвах с нея, макар че не знаех коя е тя. Изпитвах облекчение, като гледах тази жена, която изглеждаше толкоз доста загрижена за мен. “

Аманда се надявала, че един ден ще успее да откри здравната сестра, която се грижела за нея в този сложен миг.

След 20 години несполучливи търсения, Аманда се обърна към обществените медии. Тя споделила черно-белите фотоси на страницата си във фейсбук и написала: „ Бих желала да знам името й и може би да поговорим и да се срещна с нея. Моля, споделете тези фотоси, защото в никакъв случай не знаете до кого могат да доближат. “

Снимките обиколили интернет

Постът й обиколил интернет пространството, а на идващия ден тя получила известието, което чакала.

Анджела Лиъри, която същата година работела като здравна сестра в болничното заведение, разпознала на фотографията колежката си Сюзън Бергер. По това време Сюзън била на 21 години и преди малко била приключила лицей. Тя, сходно на Аманда, запазила тези фотоси и в никакъв случай не не помни момичето с изгарянията.

„ Помня я. Беше доста спокойна “, спомня си Сюзън. „ Обикновено, когато извеждат децата от операционната, те спят или плачат. А това момиче беше толкоз умерено и доверчиво. Беше необикновено. “

Скоро след обявата, 38 години по-късно, здравната сестра и нейната пациентка се срещат още веднъж и тази среща е доста прочувствена.

„ Не знам дали има медицински сестри, които са имали нещо сходно и които са късметлии като мен – да не бъдете забравени през целия си живот “, споделя Сюзън.

„ За мен е огромна чест да съставлявам всички медицински сестри, които са се грижили за Аманда през годините. “

Наистина докосваща история, изключително като се има поради какво е претърпяла Аманда от самото начало.

Почитайте медицинските сестри по света, които правят невероятна работа, като се грижат за хората в най-трудните моменти от живота им. Те в действителност заслужават почитание!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР