В Продължаваме промяната“ няма чувство на вина по отношение на

...
В Продължаваме промяната“ няма чувство на вина по отношение на
Коментари Харесай

Михал Камбарев: Побоят в Охрид е проблем на македонците

В „ Продължаваме промяната “ няма възприятие на виновност във връзка с развиването на връзките с районен съд Македония и последния ужасяващ случай с бито момче, определящо се като българин. Това акцентира пред Българска национална телевизия Михал Камбарев от Политическа партия.

„ Всъщност считам, че ние дадохме едни лостове, с които сега можем да противодействаме. Това, което се случи там, не беше прелестно и това е доста меко казано. Но с помощта на външната ни политика и това, че дадохме така наречен „ зелена светлина “ под разнообразни условия, в действителност направи по този начин, че сега те би трябвало да се изясняват пред Европейски Съюз, а не пред България “, смята той.

Според политика от „ смяната “ в този момент македонците би трябвало да покажат на Брюксел готовността си.

„ Това (побоят в Охрид) е техен проблем. И той е частично наш, тъй като ние би трябвало да си защитим нашите ползи, само че те по този метод няма по какъв начин да продължат напред. Докато те не се осъзнаят, тъй като ние направихме този лост, те няма накъде да продължат. Докато сами не осъзнаят, че би трябвало да имаме едни добросъседски връзки и това, което се случи, да не се повтаря никога… Трябва сами да го осъзнаят, другояче не могат да продължат “, заключи Камбарев.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР