В приятна гледка екипи на Градини и паркове преобразиха кръговото

...
В приятна гледка екипи на Градини и паркове преобразиха кръговото
Коментари Харесай

Кръстовище кръстовище стана цветно пространство

В приятна панорама екипи на „ Градини и паркове ” преобразиха кръговото кръстовище сред бул. „ Шести септември “ и ул. „ Владая “. Красива фигура от цветя е завършена с над 5000 стръка колеус, ирезине и жълт тагетис, които през ноември ще бъдат сменени с есенни типове. Посят е райграс и напълно скоро ще израсне като зелен декор на цветната кмпозиция..

„ Проектът е на един от младите ландшафтни архитекти в предприятието. Съгласуван е и утвърден от експертен съвет в общината. Предварително заравнихме терена и обогатихме почвата с хумус. Изградихме и автоматизирана поливна система ”, сподели шефът Веселин Козарев.

В центъра на композицията са сложени елипсовидни габиони, запълнени с речен камък, като при монтажа им е употребена поставка от нетъкан геотекстил, който да извършва дренажна и разграничителна функционалност. Осветителни тела в 6-те ъгъла на габионите вечер допълват резултата на обновеното пространство. При подобаващи метеорологични условия като акцент по средата ще бъде засадено дърво от типа фотиния с висока декоративна стойност.

Работници на „ Градини и паркове ” към този момент облагородяват и пространството от северозападната страна на кръговото кръстовище, което също е част от плана. Там следва да бъдат засадени чинари, които през горещите месеци да пазят сянка на преминаващите по тротоара и велоалеята. Предвидена и дървесно-храстова група в свободен жанр. Тя включва иглолистни и храстови типове, които посредством своите декоративни качества оферират багрови и силуетни резултати през всички сезони посредством пореден разцвет, вечнозелена боя и разнообразни цветове на листата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР