В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука

...
В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука
Коментари Харесай

Прочетете тази притча за красавицата и кравите – може да помогне и на вас

В притчите човек може да открие от дълго време издирван отговор, поука и очакване, а даже и своето предопределение. Ето една алегория за хубавицата и кравите, която ще ни научи да ценим самите себе си, предоставена ни от.

При корабокрушение двама моряци стигнали до отдалечен остров, на който били посрещнати от вождът на племето там и неговите две дъщери. Едната от тях била изумителна хубавица, а другата – по-грозновата.

Когато се показали, единият моряк споделил на своя другар, че ще се ожени за едната щерка на вожда. Приятелят помислил, че става въпрос за хубавица и незабавно го поздравил за избора.

За негова огромна изненада обаче, морякът декларирал, че желае да се ожени за по-грозната от двете дъщери.

– Защо би го направил? Тя по никакъв начин не е красива – попитал приятеля,

– Защото желая нея – дал отговор му морякът.

В племето имало бит при всеки годеж бащата на бъдещата младоженка да получава по 10 крави, преди да отстъпи щерка си на нейния избраник. Затова морякът не губил време, а намерил кравите и отишъл да изиска дъщерята на вожда за брачна половинка.

Самият татко също бил сюрпризиран, че морякът желал да се ожени за по-непривлекателната от двете дъщери и решил да вземе единствено 3 крави, защото хубостта на щерка му не била почтена за 10.

Морякът обаче бил безапелационен, че и тя като всяка друга госпожица в племето би трябвало да получи 10 крави за хубостта си. Двамата се сгодили и вдигнали женитба.

Приятелят на моряка отплавал и след известно време се върнал, с цел да ревизира по какъв начин живее с новата си брачна половинка в новото племе. В дома на моряка намерил несравнима хубавица, която гледала децата и домакинствала.

– Да не би да си се оженил повторно – попила озадаченият другар.

– Не, това е същата жена, дребната щерка на вожда – дал отговор морякът.

Приятелят на моряка не се сдържал и попитал дамата по какъв начин е станала толкоз красива.

– Просто разбрах, че коствам 10 крави – дала отговор му тя.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР