В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука

...
В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука
Коментари Харесай

Поучителна притча за добрия стрелец

В притчите човек може да открие от дълго време издирван отговор, поука и очакване, а даже и своето предопределение. Ето една алегория за положителния стрелец, която ще ни научи за какво би трябвало да имаме цели в живота, предоставена ни от Съновник.бг.

Живели в едно далечно село трима другари, които непрестанно се съревновавали във всичко. Тъй като те били положителни стрелци един ден решили да премерят и уменията си в стрелбата. Искали обаче надпреварата да премине почтено по тази причина отишли при най-големия влъхва в селото, който да види уменията им и да отсъди.

Когато пристигнал ред на първия стрелец, той опънал лъка си и стрелата хвръкнала. Прескочила близкия рид и никой повече не я видял. След това пристигнал ред и на втория стрелец. Той направил същото, само че този път неговата стрела прескочила цели два хълма и се изгубила от очите на състезателите.

Ето че пристигнал ред и на третия стрелец. Той обаче подходил по-различно от другарите си. Приближил се до прилежащото дърво, начертал цел, а по-късно се прицелил и я пронизал тъкмо в центъра.

– Е, мъдрецо, като видя по какъв начин стреля всеки от нас, какво ще отсъдиш? Кой е най-хубавият стрелец? – запитали приятелите.

– За мен нещата са напълно ясни! Най-добрият стрелец е този, който си слага цел и я улучи. Да стреляш напразно е единствено губене на време и старания! – безапелационен бил мъдрецът.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР